Poze imobiliare, imagini imobiliare si fotografii imobiliare

 

Poze imobiliare

Asa cum majoritatea clientilor spun, in acest articol vom discuta despre poze imobiliare.

Fie ca doriti sa publicati un anunt sau mai multe anunturi pe diverse site-uri de anunturi imobiliare, fie ca doriti sa oferiti aparatamentul dumneavostra spre inchiriere sau vanzare prin una sau mai multe agentii imobiliare, aveti nevoie de imagini imobiliare. 

Sa incepem articolul cu o prima fotografie imobiliara, realizata recent.

 

Poze imobiliare
Poze imobiliare

 

Solutii

1. Evident, cea mai rapida solutie este sa faceti chiar dumneavoastra cateva poze cu telefonul mobil sau cu smartphone-ul. Uneori este o solutie buna, mai ales daca oferta dumneavoastra este sub pretul pietei si imobilul ofertat se incadreaza in categoria imobiliarelor care au o cerere mare pe piata. In acest caz, puteti avea succes, chiar si fara imagini imobiliare.

Avantaje: realizarea rapida a pozelor imobiliare si publicarea rapida a anunturilor imobiliare.

Dezavantaje: calitatea relativ slaba a imaginilor, care nu vor reusi sa puna in valoare pretiosul imobil, costuri ridicate pentru promovarea imobilului.

 

2. O alta solutie este sa apelati pentru poze imobiliare la agentiile imobiliare, caz in care, cel mai adesea, agentul imobiliar va fotografia imobilul cu o camera foto digitala compacta.

Avantaje: fotografiile vor iesi, de regula, mai bine decat cele realizate cu telefoanele mobile.

Dezavantaje: de regula incadrarile sunt neglijente; calitatea fotografiilor este medie; nu veti putea utiliza fotografiile pentru alte site-uri de anunturi imobiliare/alte agentii imobiliare;

 

3. Apelati la un fotograf specializat in fotografii imobiliare/arhitectura, care va utiliza aparatura profesionala pentru a pune in valoare imobilul dumneavoastra.

Avantaje: calitate superioara a fotografiilor; puteti utiliza fotografiile pentru a promova imobilul dumneavoastra catre orice agentie imobiliara/pe orice site de anunturi imobiliare.

Dezavantaje: costul fotografierii – platiti nu numai pentru timpul fotografului, dar si pentru amortizarea aparaturii si accesoriilor foto, experienta fotografului, timpul de deplasare al acestuia, timpul de procesare si post-procesare a fotografiilor, precum si alte cheltuieli specifice; durata fotografierii – de regula 1-2 ore pentru un apartament.

 

Din cele 3 variante reiese si diferenta dintre „poze imobiliare” si „fotografii imobiliare”, ambele categorii fiind denumite si „imagini imobiliare”.

 

Mai jos, aveti o galerie de fotografii imobiliare*, in diverse setari de iluminare, pentru a ilustra cateva dintre posibilitatile pe care le aveti, cand decideti sa angajati un fotograf profesionist.

 

*Pentru a vedea fotografiile la rezolutie maxima disponibila pe site, dati click pe imaginile de mai sus. Imaginile in format mare sunt la 1920 pixeli pe latura lunga, in format jpeg, la calitate de 85% – optimizate pentru web. Pentru print, sunt disponibile imagini, cu rezolutie de pana la 4200 pixeli pe latura lunga, in format JPEG, PNG sau TIF, de calitate superioara.

 

Pentru programari, va rog sa ma contactati.